Kestane Ballı Arı Ekmekli Özel Karışım 650 Gr
Kestane Ballı Arı Ekmekli Özel Karışım 650 Gr
Kestane Ballı Arı Ekmekli Özel Karışım 650 Gr
Kestane Ballı Arı Ekmekli Özel Karışım 650 Gr
Kestane Ballı Arı Ekmekli Özel Karışım 650 Gr

Kestane Ballı Arı Ekmekli Özel Karışım 650 Gr

Fiyat : ₺1.850,00(KDV Dahil)

Sipariş Sonrası Hazırlanmaktadır

Ürünümüz sipariş sonrası taze olarak hazırlanmaktadır.

Ürün İçeriği:

20 gr arı sütü

20 gr propolis

100 gr polen

50 gr arı ekmeği (toz)

460 gr kestane balı

Not: Ürünümüzün yanında tahta kaşık göndermekteyiz. Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ediniz ve tahta kaşık ile tüketiniz.

Ürünün Hazırlanışı:

Ürün içerisindeki arı ürünleri Sivas bölgemizde Ganibal arı çiftliklerinde üretilmiştir Kestane balımız ise Artvin’deki ortak çalıştığımız üreticimizden temin edilmiştir. Arı ürünleri karışımlarımız hazırda değildir sipariş verildikten sonra boş kavanozun darası alınır ve sipariş sonrası belirtilen ölçülerce metal değmeden tahta kaşık ile hazırlanır. Hazırlanan arı ürünleri karışımı kavanoz kapağı kapatıldıktan sonra güvenlik bandı ile kapatılır daha sonra kavanoz alüminyum folyoya sarıp yanında kullanım için hediye olarak verdiğimiz tahta kaşık ile kargo paketi hazırlanıp kargoya teslim edilir.

Ürünün Muhafazası:

Balın koruyucu özelliği vardır bu yüzden serin güneş görmeyen bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Ürünü tüketmeden önce karıştırınız polenin ağırlığı diğerlerinden hafif olduğu için polen karışımın üstüne çıkacaktır bu yüzden kullanmadan önce ilk 3-4 gün karıştırarak tüketiniz. Ürünün yanında tahta kaşık göndermekteyiz tahta kaşık ile tüketiniz ürün zamanla donacaktır gerçek bir çiçek balı donacaktır donduktan sonra metal kaşık ile tüketebilirisiniz.

Polen:

Polen en basit tabiri ile çiçek tozudur. Arılar çiçeklerin tozlaşmasında çok büyük bir rol oynar bunuda polen ile yapmaktadır. Topladığı bir poleni başka bir çiçeğin polenine taşımasıyla tozlaşma gerçekleşir. Polenler çiçek çeşitliliğine göre renkli ve tatlı acı olurlar. Arılar polenleri çiçek gözlerinde toplayıp arka bacaklarındaki poleni yapıştırabildikleri bölümde taşır ve kovana getirirler. Arılar poleni kendi beslenmesi ve yavru arılar (larvalar) ın beslenmesi için stoklarlar. Kış aylarında petek gözlerine istifledikleri polenlerle hayatta kalırlar bu polenin ismi ise arı ekmeğidir.

Propolis:

Propolis kökeni yunanca olan bir kelimedir. Propolis kapı koruyucusu anlamına gelir. Arılar propolisi bitki özlerinden alır ve ağzıyla salgılayarak kovandaki çatlat patlak yerleri kovan girişindeki dışa açılan geniş yerleri ve kovana kapı haricinde güneş giren yerleri kapamak için kullanırlar. İlk salgılandığında yumuşak olup kısa sürede çok sert hale gelen bir arı ürünüdür. Polenin kovandan iki çeşit hasadı gerçekleşir. Birincisi modern yöntemler olan tuzaklı propoliski propolisin en sağlıklısı budur diğeri ise geleneksel yöntemler olan kovan içerisinde arıları propolisle kapadıkları yerlerdeki propolisi arıcı demiri veya bıçak ile kazınarak hasad edilmesidir. Bu ikinci yöntemde propolisde yabancı maddeler olabilir bunlar kovanın talaşı arının dışkısı ve kovan dışı dış etmenlerdir.

Arı Sütü:

Arı sütü işçi arılar tarafından üretilip kraliçe arı ve larvaların beslenmesinde kullanılan üretimi en zor ve en kıymetli arı ürünlerinden biridir. Kraliçe arılar sadece arı sütü ile beslenir. Bal polenle beslenen işçi arılar yazın 42 gün yaşarken ömrü boyunca sadece arı sütü ile beslenen kreliçe arı 5 seneye kadar yaşamaktadır. Arı sütü üretimi çok zor ve çok az miktarda üretilen bir üründür. Arı yumurtasının kraliçe arı yüksüklerine aşılanmasından sonraki üçüncü günde tahta bir çubukla hasat edilir. Hasadı yapılan beş kraliçe arı yüksüğünden sadece 1 gram arı sütü üretilmektedir. Arı sütü buzdolabında muhafaza edilmeli içerisine kesinlikle metal temas etmemeli tahta veya plastik kaşık ile tüketilmeli ve güneşten korunmalıdır. En güzel tüketimi bal iledir. 10/1 bala arı sütü oranında karıştırılıp tüketilmesi en idealidir böylelikle balın koruyuculuk özelliği arı sütünüde korumaktadır.

Arı Ekmeği:

Arı ekmeği, işçi arıların yavrularını beslemek için topladıkları polenin çeşitli salgılarla bir araya gelerek mayalanması ile oluşan bir besin kaynağı. Arıların salgılarıyla bir çeşit mayalanmaya sürecinden geçmesi sebebiyle ekmek olarak anılıyor, piyasada onu "perga" ismiyle de bulmak mümkün oluyor. Arı ekmeği polen gibi günübirlik hasat edilmez yılda 1 defa hasadı olur çok kıymetli bir polen çeşididir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR